Petterssons Chark

Mathantverk från Boden

Petterssons Chark

Mathantverk från Boden
Producent

Petterssons Chark

Mathantverk från Boden

1933 började Petterssons Charkuteri sitt passionerade mathantverk i liten skala med fokus på kvalité och tradition. Och än idag är småskalighet huvudfokus. För oss är det självklart att våra produkter innehåller det bästa och tillverkas i lugn & ro av sanna matälskare.

Petterssons Charkuteri producerar korv, skinkor, pålägg och delikatesser i små partier av svenskt kött utan onödiga tillsatser. Den småskaliga produktionen möjliggör en unik kvalitetskontroll och borgar för en anpassningsbar och flexibel produktion. Vi lyssnar på våra kunders önskemål och provutvecklar gärna nya produkter som ligger rätt i tiden. Våra produkter röks på äkta alspån, gran och björk direkt i fabriken och vi använder inga konstiga smakförstärkare. Råvarorna kommer från noga utvalda gårdar i Norrland och Upplandsslätten, och det fina samarbetet med slakterierna är av högsta vikt för oss.

Sedan slutet av 90-talet finns charkuteriet i Boden och ägs av Mattias Westberg, tredje generationen korvfabrikör från familjen Pettersson, tillsammans med Frank Eldin och Lotta Boström.

litenlåda